aA
Konservatoriai siūlo Seimui prašyti Konstitucinio teismo (KT) įvertinti ketvirtadienį priimtas įstatymo pataisas, kuriomis grąžintinų pastatų nuomininkams suteikiama teisė privatizuoti jų naudojamą gyvenamąjį plotą, nepaisant, ar savininkams atstatytos nuosavybės teisės.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
Tai penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje Seime pranešė Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius.

"Įgyvendinant (pataisas - BNS) bus atiminėjama jau atstatyta ir įteisinta nuosavybė", - sakė A.Kubilius, priimtą įstatymą pavadinęs "nacionalizacijos aktu". Prieštaringai vertinamoms pataisoms, kaip galimai pažeidžiančioms Konstituciją, priešinosi Vyriausybė ir teisininkai.

Opozicijos nuomone, priimant šias įstatymo pataisas, buvo pažeistas Seimo Statutas, kuris teigia, jog Seimo pirmininkas neteikia Seimui įstatymų projektų, jeigu Teisės ir teisėtvarkos komitetas padaro išvadą, kad jie prieštarauja Konstitucijai.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas nusprendė, jog Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisos gali prieštarauti Konstitucijai, teigiančiai, jog nuosavybė yra neliečiama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.