aA
Žinomas politologas Sergejus Karaganovas mano, kad pagerėjusius Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykius reikia vertinti ne kaip "Rusijos šuolį nuo Rytų prie Vakarų, bet kaip mėginimą integruotis į šiuolaikinį pasaulį".
putin bush
Pasak S.Karaganovo, prezidentas Vladimiras Putinas "supranta, jog Rusijai netenka rinktis tarp Europos ir Azijos". "Tokios (Rytų) šalys kaip Japonija, Pietų Korėja, o dabar ir Kinija, žengia demokratijos ir rinkos keliu", - paaiškino politologas.

Jis taip pat mano, kad liberalios reformos gali sumažinti V.Putiną remiančių rinkėjų gretas. Tačiau "kas nerizikuoja prarasti lyderio pozicijų, tas veda šalį į liūną", - pastebėjo mokslininkas.

Tęsdamas Rusijos santykių su JAV temą, S.Karaganovas sakė, jog "dar anksti kalbėti apie naują erą". "Nors mūsų Vakarų partnerius ir krestelėjo, jie ir toliau gyvena įprastame komforto pasaulyje, kuris palaipsniui grąžins juos prie įprasto mąstymo būdo", - mano S.Karaganovas.

Jo vertinimu, strateginis stabilumas šiandien "kur kas mažesnis nei kada nors anksčiau, pradedant šeštuoju dešimtmečiu". "Tačiau dėl to kaltos ne vien JAV, bet ir buvusi Sovietų Sąjunga, kuri nusprendė ne tik pati žlugti, bet ir sužlugdyti stabilią saugumo sistemą", - sakė S.Karaganovas.

Jis taip pat mano, kad "po rugsėjo 11-osios Šiaurės Atlanto aljansui buvo smogtas baisus smūgis, kai amerikiečiai nusprendė kariauti prieš Afganistaną su Didžiąja Britanija ir Rusija, bet be NATO".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.