aA
Antradienį Ministrų kabinetas pritarė dviem teisės aktų pataisų projektams, susijusiems su azartinių lošimų kontrole.
Vyriausybė pritarė Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) papildymo įstatymo projektui, kuriuo siekiama suteikti Valstybinės lošimų priežiūros komisijos nariams ir jos įgaliotiems valstybės tarnautojams teisę surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus dėl pažeidimų, susijusių su atsakomybe už azartinių lošimų organizavimo tvarkos arba lošimo reglamento pažeidimus.

Neturėdama šios teisės, komisija, kaip praneša ELTA, nustačiusi azartinių lošimų organizavimo tvarkos arba lošimo reglamento pažeidimus, būtų priversta kreiptis į vidaus reikalų ir policijos pareigūnus, kad šie surašytų protokolus, užuot operatyviai ir kvalifikuotai pati tai padariusi.

Vyriausybė taip pat pritarė su Azartinių lošimų įstatymu derinamam Metrologijos įstatymo pataisos projektui. Šia pataisa Metrologijos įstatymas įvardija papildomą sritį, kurioje naudojamoms matavimo priemonėms taikoma valstybinė metrologinė matavimo priemonių kontrolė.

Šis projektas susijęs su Azartinių lošimų įstatyme nustatyta norma, kuri nustato, kad Lietuvoje leidžiama pradėti eksploatuoti tik naujus ir nenaudotus lošimo automatus, jeigu jie pagaminti atitinkamą licenciją turinčio gamintojo ir esant kitoms sąlygoms.

Tokiu būdu įrašytiems į Lietuvos matavimo priemonių registrą ir Lietuvoje naudojamiems lošimo automatams turės būti taikomi Metrologijos įstatymo reikalavimai. Šie įstatymų projektai teikiami Seimui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.