aA
Brazilijos valdžia priėmė įstatymą, kuriame nurodyta, kad sekso scenų filmavimo metu aktoriai privalės užsidėti prezervatyvus. Įstatymo projektą kongreso svarstymui pateikė deputatas Nea Ksavjeras. Projekte siūloma uždrausti įvežti, pardavinėti ar filmuoti kino juostas bei televizijos laidas, kuriose vaizduojamas lytinis aktas be prezervatyvo.
Oral sex
Draudimas galios atviroms sekso scenoms televizijoje, kine, videojuostose ir žurnaluose. Be to, prezervatyvas turėtų būti ir oralinio sekso scenose, mano projekto autoriai.

Įstatymo projektą jau patvirtino speciali kongreso komisija ir planuojama, kad įstatymas bus priimtas kongrese kitais metais. Neseniai buvo balsuota už įstatymą, pagal kurį prie visos pornografinės produkcijos turi būti prierašai, raginantys saugotis AIDS ir naudotis prezervatyvu. Pasak projekto autorių, raginimas saugotis AIDS neturi jokios prasmės, jei ekrane matomas jam prieštaraujantis vaizdas, todėl naujasis įstatymas bus visai logiškas pirmojo tęsinys.

Brazilijos valdžios kovos su AIDS kampanija jau rodoma pavyzdžiu kitoms besivystančioms šalims. Valdžios pastangų dėka naujai užsikrėtusių ŽIV brazilų skaičius per metus sumažėjo nuo 20 tūkstančių 1996 metais iki 15 tūkstančių 2000 metais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.