aA
Japonijos parlamentas perrinko Shinzo Abe dar vienai premjero kadencijai po to, kai jo partija šį mėnesį laimėjo pirmalaikius rinkimus, praneša AP.
Vladimiras Putinas ir Shinzo Abe
Vladimiras Putinas ir Shinzo Abe
© AP/Scanpix

Per specialiąją Žemesniųjų rūmų sesiją S. Abe surinko 328 iš 470 parlamentarų balsų. Trečiadienį premjeras pristatys ministrų kabineto narius, iš kurių keisis tik gynybos ministras. Akinori Eto buvo apkaltintas politinio fondo iššvaistymu. Į jo vietą bus paskirtas Genas Nakatanis.

S. Abe liberaldemokratų partija (LDP) per gruodžio 14-ąją vykusius rinkimus užsitikrino daugumą Atstovų rūmuose.

Valdančiąją koalicija sudaro LDP su budistų remiama partija "Komeito", kurios laimėjo 325 vietas iš 475. LDP laimėjo 290 mandatus, o "Komeito" partija - 35. Pagrindinė opozicinė Japonijos demokratinė partija užsitikrino 37 mandatus Atstovų rūmuose.

Premjeras S. Abe surengė pirmalaikius parlamento rinkimus, kad užsitikrintų paramą savo vadinamoms „Abėnomikos" ekonomikos reformoms.

S. Abe į valdžią buvo išrinktas 2012 metais ir šalies ekonomiką bandė gaivinti didindamas išlaidas ir spausdindamas pinigus.

Pasaulio Bankas Japoniją vadina trečia pagal dydį ekonomika pasaulyje, tačiau šalis pastaraisiais metais patyrė sunkumų. Po pradinio spartaus augimo šių metų pirmąjį pusmetį Japonijos ekonomika vėl paniro į recesiją.

S. Abe tikina, kad jo vykdoma politika sugrąžins ekonomikos augimą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.