aA
Karolis Čižauskas, kurio ieškanti Panevėžio apskrities policija pirmadienį kreipėsi į visuomenę, jau sulaikytas.
Karolis Čižauskas
Karolis Čižauskas
© DELFI montažas

Pareigūnai antradienį ryte pranešė, kad K. Čižauskas rastas ir sulaikytas, gavus pranešimą iš gyventojų apie jo galimą buvimo vietą.

22 metų K. Čižauskas įtariamas nužudymu Rokiškio rajone.

Gruodžio 21 d., 23.52 val., policija gavo pranešimą, kad Rokiškio r., Pandėlyje, išgertuvių metu galėjo būti mirtinai sumuštas žmogus. Pareigūnai nuvyko į moteriai, gimusiai 1962 m., priklausančius namus. Bute rado neblaivią buto savininkę (girtumas 1,58 prom.) ir 1982 m. gimusį vyrą (girtumas 1,64 prom.). Įtariamieji sulaikyti.

Apžiūrint įvykio vietą, pareigūnai patvirtino, kad išgertuvių metu galėjo būti nužudytas kartu šventęs vyras, todėl metė gausias pajėgas kūno paieškai. Kruopštus pareigūnų darbas nenuėjo perniek – gruodžio 22 d., 11.30 val., Rokiškio r., šalia Pandėlio kaimo esančiame griovyje, rastas vyro kūnas sumuštu veidu. Kūną bandyta paslėpti tankiai žolėmis apaugusioje apleistoje laukymėje už kelių kilometrų nuo įvykio vietos. Įtariama, kad iš įvykio vietos kūnas buvo atgabentas automobiliu.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad su minėta kompanija įvykyje galėjo dalyvauti ir dar vienas asmuo. Pradėta aktyvi jo paieška. Gruodžio 22 d., apie 20 val., Rokiškio rajone sulaikytas trečias įtariamasis – 1992 m. gimęs Rokiškio r. gyventojas K. Čižauskas.

1962 m. gimusiai moteriai, 1982 gimusiam vyrui ir 1992 m. gimusiam vyrui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. („Nužudymas“), kuris numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.