aA
Klaipėdos uoste pirmadienio popietę iš vandens pradėta rinkti pirmadienio rytą į akvatoriją iš baržos išvirtęs akmenų krovinys, kėlęs pavojų laivybai. Maždaug 500 tonų akmenų krovinį surinks kranai ir vilkikai. Kaip pranešė Klaipėdos uosto direkcija, atlikus akvatorijos gylio matavimus, nustatyta, kad akmenys išvirto ties bendrovės "Klaipėdos nafta" 1-ąja krantine.
Uostas
© ELTA
Avarija įvyko pirmadienį apie 8 val., dviem vilkikams baržą tempiant iš uosto akvatorijos į uosto įplaukos kanalą, kur vyksta rekonstrukcija, pranešė uosto direkcija. Akmenys buvo skirti įplaukos kanalo molų statybai.

Baržai "Arslev 105" apvirtus ant šono, į Kuršių marias išvirto apie 500 tonų akmenų. Manoma, kad barža apvirto, nes ja tikriausiai buvo gabenama per daug akmenų.

Išvirtusius akmenis iš uosto akvatorijos surinks įplaukos kanalo gilinimo darbus atliekanti Danijos bendrovė "Per Arslev".

Pasak direkcijos, apvirtus baržai, į marias įkrito vienas žmogus, tačiau jis per kelias minutes buvo išgelbėtas. Medikų pagalbos jam neprireikė.

Kol buvo nustatyta išvirtusių akmenų vieta, uoste buvo laikinai sustabdyta laivyba. Po vidurdienio laivyba uoste atnaujinta, tačiau uosto kapitonas kiekvienam laivui išduoda atskirą leidimą plaukti.

Uosto direkcijos atstovų teigimu, nuvirtusi barža vilkikų buvo nutempta apžiūrai į bendrovę "Vakarų laivų remontas".

Avarijos priežastis per 10 dienų pavesta ištirti Saugios laivybos administracijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.