aA
Lietuvos kariuomenės arsenale Linkaičiuose, Radviliškio rajone, buvo rastas negyvas eilinis 21-erių metų Žydrūnas Naujokaitis. Pasak Radviliškio rajono apylinkės prokuratūros pareigūnų, pagrindinė įvykio versija - karys nusišovė pats. Šia versija beveik neabejojama. Įvykio aplinkybės paaiškės tik po išsamaus tyrimo. Uždaro būdo eilinis atsisveikinimo raštelio nepaliko.
Kaip pranešė kariuomenės atstovė spaudai, Arsenalo vado kapitono Viktoro Rimgailos teigimu, sekmadienį 23 valandą pasikeitė naktinės sargybos pamaina, o už gero pusvalandžio teritorijoje nuaidėjo šūvis.

Sargybos pamainos viršininkas paskambino į sargybos postus, trečiajame poste niekas neatsiliepė. Skubiai atvykus į vietą buvo rastas eilinis Ž.Naujokaitis su šautine žaizda galvoje. Šalia gulėjo kario ginklas - modernizuotas Kalašnikovo automatas, atskirai buvo padėta šovinių dėtuvė.

Radviliškio prokuratūros darbuotojai apžiūrėjo įvykio vietą ir paėmė visus rastus daiktus. Ž.Naujokaičio kūnas išvežtas į morgą, kur bus atliktas skrodimas.

Karinio dalinio vadas informavo žuvusio kario tėvus, kurie gyvena Marijampolės rajone, Katiliškių kaime.

Į privalomąją karinę tarnybą Ž.Naujokaitis buvo pašauktas šių metų sausio 8 dieną. Po kelių savaičių būtų pasibaigęs jo tarnybos laikas.

Įvykį tiria Radviliškio prokuratūros darbuotojai ir Krašto apsaugos ministerijos sudaryta speciali komisija.

Pasak pranešimo spaudai, Arsenale tarnaujantys kariai Ž.Naujokaitį apibūdina buvus ramaus, bet gana uždaro būdo. Per visą tarnybos laikotarpį karys turėjo vieną nuobaudą rugpjūčio mėnesį už pavėluotą grįžimą į dalinį.

Kokių nors karių tarpusavio ar su karine vadovybe konfliktų nebuvo pastebėta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.