aA
Vienos populiariausių politinių jėgų lyderis A.Paulauskas teigė Briuselyje pasisėmęs patirties, padėsiančios valdyti šalį. Po apsilankymo Briuselyje Naujosios sąjungos vadovas Artūras Paulauskas sakosi norįs pasirengti galimai prievolei šalies valdymui.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© "Lietuvos žinios"
Socialliberalų būstinėje vakar surengtoje spaudos konferencijoje NS lyderis A.Paulauskas pasakojo apie savo kelionės į Briuselį rezultatus. Aukščiausi pareigūnai, su kuriais kelionėje teko pabendrauti A.Paulauskui, buvo NATO generalinis sekretorius, seras George'as Robertsonas ir Europos Sąjungos plėtros komisaras Geunteris Verheugenas. Socialliberalų vado vizitas į NATO būstinę susilaukė ir Prezidentūros pagyrų. Beje, Briuselyje A.Paulauskas vieną pagrindinių Lietuvos įsipareigojimų NATO, gynybos išlaidų padidinimą iki 2 proc. Bendrojo vidaus produkto (BVP), pavadino ambicingu ir neįgyvendinamu.

Gynyba

A.Paulauskas sakė iš G.Robertsono neišgirdęs kategoriško reikalavimo krašto apsaugai skirti 2 proc. BVP. NATO narių praktika rodo, jog paprastai gynybos išlaidoms užsienyje skiriamos didesnės lėšos. Gynybos išlaidoms skirti vos 2 proc. BVP įsipareigojo tik trys Baltijos valstybės - Lietuva, Latvija ir Estija.

A.Paulausko teigimu, G.Robertsonas sakė, jog esą svarbūs ne gynybos finansavimo mastai, o skiriamų lėšų panaudojimo efektyvumas. Spaudos konferencijoje A.Paulauskas tvirtino, jog Lietuvos krašto apsaugai skiriamos lėšos naudojamos neracionaliai "viešbučių statyboms".

Jau anksčiau Ruklos miestelyje sovietinių "barakų" renovaciją NS atstovai yra pavadinę "penkių žvaigždučių viešbučio statyba". A.Paulauskas džiaugėsi iš NATO generalinio sekretoriaus išgirdęs daug malonių žodžių.

Reklama

NS vadovas sakėsi esąs ypač patenkintas Briuselyje įvykusiu susitikimu su ES plėtros komisaru G.Verheugenu. A.Paulausko teigimu, ES komisaras su juo buvęs labai malonus ir atviras. Pats būdamas politikas, G.Verheugenas Lietuvoje populiariausios politinės partijos vadovo A.Paulausko klausinėjo apie mūsų šalies politinio gyvenimo aktualijas. NS lyderis savo ruožtu jam išsakė savo pasiryžimą tęsti Lietuvos integracijos į ES procesą.

A.Paulauskas žurnalistus tikino, kad jo kelionė į Briuselį nebuvo reklaminis triukas.

Tai esą turėtų patvirtinti ir faktas, kad susitikimams su NATO ir ES vadovais imta rengtis dar birželio mėnesį. A.Paulauskas teigė, jog kiekvienos partijos vadovas, nepriklausomai nuo to, laimės jis rinkimus ar - ne, turėtų pasekti jo pavyzdžiu ir susipažinti su NATO ir ES subtilybėmis, kurios gali praversti ateityje - valdant šalį.