aA
Babtų gyvenvietėje (Kauno r.) praėjusį šeštadienį namuose nusišovė Kauno rajono policijos komisariato viešosios policijos prevencijos tarnybos Babtų policijos nuovados jaunesnysis inspektorius 34 metų Artūras Kvalita.
Pareigūnas iš tarnybinio pistoleto "Makarov" kulką sau į galvą paleido apie 16 val. 15 min. savo miegamajame. Jo žmona tuo metu buvo virtuvėje.

A.Kvalita paliko atsisveikinimo laišką. Išdėstyti savo mintis jam prireikė net 6 popieriaus lapų, tačiau laiške nėra jokių užuominų apie savižudybės priežastis. Pareigūnas laiške daugiausia vietos skyrė atsisveikinimui su draugais, artimaisiais, kolegomis.

A.Kvalitos savižudybė sukrėtė ir Kauno rajono policijos komisariato vadovus. Pasak pareigūnų, jų kolega visada buvo linksmas, draugiškas ir stabilios elgsenos vyras. Niekam niekada net nekilo minčių, kad jis gali turėti kažkokių problemų.

Nei žmona, nei draugai niekada nebuvo girdėję net A.Kvalitos užuominų apie galimą savižudybę. Tarnyboje jis neturėjo jokių nemalonumų. Atvirkščiai - vyresnybė kauniečiui prognozavo puikią karjerą.

A.Kvalita vidaus reikalų sistemoje dirbo nuo 1989 metų. Karjerą pradėjo konvojaus būryje. Nuo 1996 metų jis dirbo Babtų policijos nuovados jaunesniuoju inspektoriumi. Už tarnybos rezultatus A.Kvalita buvo 11 kartų paskatintas.

"Lietuvos rytas"