aA
Pranešimai, kad Švedijos ginkluotosios pajėgos galėjo aptikti Rusijos povandeninį laivą, sulaukė naujo posūkio.
Matoma povandeninė technika, Švedijos ginkluotųjų pajėgų nuotr.
Matoma povandeninė technika, Švedijos ginkluotųjų pajėgų nuotr.
© Organizatorių archyvas

Vera Efron, parašiusi knygą apie povandeninio laivo „Kursk“ tragediją ir elitines Rusijos pajėgas, mano, kad Švedijos teritoriniuose vandenyse galėjo plaukioti Rusijos karinio jūrų laivyno specialiosios paskirties pajėgos.

Tai karo ekspertė pareiškė savo komentaruose Švedijos laikraščiui „Aftonbladet“, rašo glavred.info.

„Niekada neįmanoma žinoti: tai galėjo būti specialiosios paskirties pajėgos, bet galėjo būti ir kažkas kita“, - sakė ji.

„Rusai jaučia NATO plėtros pavojų, todėl rengia mokymus Baltijos jūroje, kaip, pavyzdžiui, anksčiau rengė Juodojoje jūroje, - sakė V. Efron. – Baltijos šalys gali būti toks pat tikslas, kaip ir Krymas“.

Jos teigimu, švedai priprato, kad rusai sukiojasi jų teritoriniuose vandenyse. Jeigu jie tiesiai paklaustų Rusijos, koks yra jų plaukiojimo tikslas, veikiausiai sulauktų migloto atsakymo, o ne atviro prisipažinimo, kad vyksta specialiųjų pajėgų pratybos.

Ekspertės nuomone, Švedijos narystė NATO reiškia, kad Baltijos jūroje daugės Rusijos karinės ir specialiosios veiklos.

„Jeigu Švedija įstotų į NATO, Rusija būtų dar labiau užspeista į kampą“, - tegė V. Efron.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.