aA
Atskleistos sukrečiančios visų nešvarumų, egzistuojančių po jūsų pirštais, paslaptys. Kompiuterio klaviatūra per mėnesį sukaupia apie 2 gramus dulkių, sakoma AOL atlikto tyrimo išvadose.
Trupiniai ir dulkės susikaupia po mygtukais, nes vartotojai prie kompiuterių valgo pusryčius, priešpiečius, užkandžiauja.

Pasigražinimas, atliekamas prie ekrano, taip pat prisideda prie dulkių kaupimosi.

AOL mėnesį laiko rinko dulkes, nešvarumus ir organines atliekas, susikaupiančias po klavišais viename tipiniame Londono biure.

Įvairios kruopelės, panašios į javainių, sausainių, duonos, pyragaičių ir šokolado trupinius sudaro 56 procentus.

Surinktos šiukšlės sveria 1,89 gramo. Jas ištyrė “Reading Scientific Services”, nepriklausomas maisto ir gėrimų tyrimo centras.

Didžioji dalis (56 proc.) buvo maisto trupiniai - šokoladas ir sausainiai - kuriuos mėgsta kramsnoti dirbantys kompiuteriu.

Likusi dalis buvo taip pat susijusi su maistu, pasitaikė negyvų vabzdžių, nagų nuolaužų, odos gabaliukų ir plaukų.

Jei ištirta klaviatūra yra tokia kaip ir kitos, tai AOL skaičiavimais, per metus visame pasaulyje turėtų susikaupti apie 0,318 tonos “klaviatūros šiukšlių”.

Norint palaikyti klaviatūrą švarią, reikia reguliariai ją apversti ir energingai papurtyti, kad šiukšlės išbyrėtų. Arba galima išimti mygtukus ir išsiurbti, išpūsti ar išpurtyti nešvarumus.

“Klaviatūros šiukšlių” analizė (procentais):

Javainiai (15)

Saldainiai(15)

Makaronai(7)

Daržovių gabaliukai(4)

Lapai(1)

Pieštuko drožlės(1)

Segtukai(1)

Nagai(<1)

Juosta,plastikas(<1)

Vabalai(<1)

Folija(<1)

Plaukai(<1)

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.