aA
JAV prezidento George'o W. Busho vizitas į Latviją "vainikuoja" dvišalių santykių raidą, ketvirtadienį Latvijos radijui sakė prezidentė Vaira Vykė-Freiberga ir išreiškė apgailestavimą, jog šalies piliečiai negauna pakankamai informacijos apie Jungtinių Valstijų ir Latvijos santykių svarbą. G. Busho kelionė "vainikuoja dvišalius santykius, kurie buvo puoselėjami kaip darželio gėlė", - sakė V. Vykė-Freiberga.
Vaira Vykė-Freiberga
Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga oficialaus vizito į Olandiją metu aplankė gėlių aukcioną.
© AFP/Scanpix
Ji apgailestavo, jog vyriausybės suformuotas organizacinis komitetas, kuris buvo atsakingas už pasirengimą JAV prezidento vizitui, nesugebėjo pakankamai išsamiai žurnalistams ir visiems piliečiams išaiškinti, kokią svarbą turi geri dvišaliai Rygos ir Vašingtono santykiai.

Būtų galima išskirti du esminius G. Busho kelionės aspektus: bus sustiprinti Latvijos ir JAV ryšiai ir pagerinti asmeniniai trijų Baltijos valstybių santykiai su G. Bushu, teigė prezidentė.

V. Vykė-Freiberga išskyrė Vašingtono kaip NATO lyderio vaidmenį tariantis su Rusija dėl sienos sutarties. JAV nevengė Rusijai priminti, jog reikėtų sureguliuoti sienų klausimą su kaimyninėmis šalimis, sakė prezidentė, tačiau pabrėžė, kad "sienos sutartis yra dvišalis Maskvos ir Rygos kausimas".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.