aA
Dublino universiteto žurnalistikos studentas tikisi sumažinti savo skolą mokymo įstaigai tinklo aukcione pardavęs su naujai išrinktu popiežiumi Benediktu XVI susijusį elektroninio pašto adresą.
Benediktas XVI
Benediktas XVI
© EPA-ELTA
Vos paskelbus apie naujo popiežiaus išrinkimą, 27 metų Vincentas Floodas tučtuojau savo vardu užregistravo elektroninio pašto adresą „popebenedictxvi@hotmail.it“. Šiuo metu jo kaina "eBay" tinklo aukcione pasiekė 80 svarų sterlingų. Tiek už elektroninio pašto adresą ketina sumokėti neįvardytas pirkėjas iš Jungtinių Valstijų.

Studento užmojai nublanksta prieš Kanados gyventojo sumanymą. Jis tinklo aukcionuose skelbia parduodąs domeną "popebenedictxvi.com" už 100 tūkstančių JAV dolerių.

"eBay" aukcionuose galima rasti ir po 5 JAV dolerius parduodamus elektroninio pašto adresus "popebenedictxvi@catholicmail.com" bei "popebenedictXVI@usa.net". Taip pat už gana kuklias sumas siūlomi ir domenai "popebenedict.de", "popebenedict16th.de." bei "popebenedict-16.com".

Naujai išrinktas popiežius jau turi oficialią savo elektroninio pašto dėžutę. Anglų kalba jam galima rašyti adresu „benedictxvi@vatican.va“. Kitakalbiams tikintiesiems siūlomos atskiros pašto dėžutės - "benedictoxvi@vatican.va", "benoittxvi@vatican.va" ir kitos.

Games.lt