aA
Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai per operaciją išaiškino kontrabandininkus, kurie į Lietuvą ir kitas Europos Sąjungos šalis gabendavo kompiuterių žaidybines programas ir audiovizualinių kūrinių kopijas.
Kompaktinė plokštelė, IT
Kompaktinė plokštelė, IT
© DELFI
Per slaptą operaciją policijos pareigūnai trečiadienį sulaikė į Lietuvą per Lavoriškių kelio pasienio punktą vykusį vyrą, kuris savo automobilyje "Mercedes-Benz 300" įrengtoje slėptuvėje į Lietuvą kontrabanda įvežė daugiau nei 3 tūkstančius laikmenų su neteisėtomis intelektinės nuosavybės objektų kopijomis, kurių teisėtų kopijų vertė viršija 150 tūkstančių litų, pranešė Policijos departamento atstovė spaudai.

Pardavę kontrabanda įvežtus intelektinės nuosavybės objektų įrašus juodojoje rinkoje, nusikaltėliai būtų gavę apie 35 tūkstančius litų neteisėtų pajamų.

Turėdami pakankamai duomenų apie galimas neteisėtų intelektinės nuosavybės objektų kopijų sandėliavimo vietas, Vilniaus ir Kauno apskrityse policininkai atlikto kratas sulaikytojo ir jo dviejų bendrininkų namuose. Pastarieji įtariami organizavę neteisėtų įrašų įvežimą į Lietuvą kontrabandos būdu bei tolesnį jų realizavimo tinklą ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje bei Latvijoje.

Visi trys asmenys yra sulaikyti.

Kratų metu iš minėtiems asmenims priklausančių neteisėtos produkcijos sandėlių paimta daugiau nei 15 tūkstančių materialių laikmenų, kurių teisėtų kopijų vertė siekia pusę milijono litų.

Pardavę piratinius intelektinės nuosavybės objektų įrašus didžiosiose Lietuvos turgavietėse sulaikytieji būtų gavę apie 150 tūkstančių litų neteisėtų pajamų.

Iš kratų metu rastų kompaktinių plokštelių galima teigti, kad jos skirtos Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos rinkoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.