aA
Norvegijos teismas už vyro išprievartavimą devyniems mėnesiams kalėti nuteisė moterį. Tai pirmasis toks atvejis Skandinavijos valstybėje, kuri labai didžiuojasi šalyje ilgas tradicijas turinčia visuotine lygybe.
Pora, konfliktas
Pora, konfliktas
© Corbis/Scanpix
31 metų vyras teismui teigė praėjusių metų sausį per vieną vakarėlį užmigęs ant sofos, o pabudęs pamatė, kad 23 metų moteris užsiiminėja su juo oraliniu seksu.

Pagal Norvegijos įstatymus, bet kokie seksualiniai veiksmai su žmogumi, kuris "yra be sąmonės ar dėl kitų priežasčių negali pasipriešinti", yra laikomi išprievartavimu.

Trečiadienį vakarinio šalies Bergeno miesto teismas išprievartavimu kaltintą moterį nuteisė kalėti devyniems mėnesiams ir paskyrė aukai sumokėti 40 tūkst. Norvegijos kronų (beveik 17 tūkst. Lt.) kompensaciją.

"Tai labai griežta bausmė", - Norvegijos naujienų agentūrai NTB teigė kaltinamosios advokatas.

Moteris teisme tikino, kad ją išprievartavimu kaltinantis vyriškis nemiegojo ir sutiko su ja mylėtis.

Prokurorai reikalavo, kad moteriai būtų paskirta 10 mėnesių kalėjimo ir teigė, kad teismas neturėtų daryti daugiau nuolaidų moterims nei vyrams. Tai buvo pirmasis kartas, kai Norvegijos teismas nuteisė moterį už vyro išprievartavimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.