aA
Įprasta sakyti, jog literatūros pamokose mokiniai priversti skaityti neįdomius ir sunkius kūrinius.
Mokytoja: neskaitančių nėra tiek daug, kaip visi sako
© Shutterstock nuotr.

Tačiau Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Alma Šeputienė „Žinių radijuje“ kalbėjo, jog gyvenimas keičiasi, todėl turi keistis ir mokymosi programos. Vis dėl to, pasak mokytojos, jos neatitolsta nuo tų, kurios būdavo anksčiau.

„Klasikinius dalykus privalu žinoti vidurinę baigiantiems mokiniams. Pavyzdžiui, devintokai save laiko labai protingais, viską žinančiais mokiniais ir kai jie pasiskundžia, kad sunku skaityti graikų mitus arba Rolando giesmę, tai sakome, na, jūs dideli“, - „Žinių radijos laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo mokytoja A.Šeputienė.

Teigti, jog mokiniai absoliučiai neskaito, anot mokytojos, negalima.

„Mokinius galima dalinti į dvi grupes: į tokius, kuriems ypatingai brangus kompiuteris, tai tiems tas skaitymas yra kančia, tačiau yra mokinių, kurie supranta, kad reikia mokytis, kad tai yra privalomi dalykai, tai per tokį vargą jie atranda skaitymo džiaugsmą. Beje, šiemet turiu antrokus, gimnazistus, tai kaip jie skaito. Aš visada juos giriu. Taip skaitančių mokinių dar nemačiau. Taip, kad sakyti, jog visi neskaito, tikrai negalima“, - teigė A.Šeputienė.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val.

Žinių radijas