aA
Naktį į ketvirtadienį pasieniečiai į Nemuną vedančiame kanale užspeitė ir prožektorių šviesa apakino rusą, motorine valtimi į Lietuvą atplukdžiusį 12 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Pareigūnų sulaikyta kontrabanda valtyje
Pareigūnų sulaikyta kontrabanda valtyje
Pasak VSAT atstovo, pareigūnai greitaeige valtimi ruso variklio garso kryptimi patyliukais yrėsi daugiau kaip kilometrą, kol, pergudravę kontrabandininką, užkirto jam kelią Pagėgių savivaldybės Galzdonų kaimo ribose.

Apie 3 val. nakties Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos veikimo teritorijoje budėję Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai tamsoje išgirdo Nemunu plaukiančios priemonės variklio garsą.

Greitaeige valtimi pareigūnai pakrante tylomis artėjo skleidžiamo triukšmo link. Maždaug po kilometro tokio plaukimo pasieniečiai tamsoje įžiūrėjo iš Rusijos prie Lietuvos kranto priartėjusią motorinę valtį su žmogumi, kurioje buvo prikrauta dėžių.

Specialiojo būrio pareigūnai luktelėjo, kol valtis įplaukė į vieną kanalą, vedantį į Nemuną. Manoma, kad kontrabandininkas ten planavo iškrauti savo krovinį.

Tada pasieniečiai visu greičiu priartėjo prie minėtos vietos, įplaukė į kanalą ir nukreipė į valtį ryškią prožektoriaus šviesą. Jos apakintas rusas atsidūrė aklavietėje - kanalo būta siauro, kuriame apsisukti neįmanoma, plaukti į priekį sienos pažeidėjas nesiryžo išvydęs greitaeigę pasieniečių valtį.

Sulaikomas buvimą Lietuvoje patvirtinančių dokumentų neturėjęs pažeidėjas nesipriešino. Paaiškėjo, kad valtimi su pakabinamu varikliu iš Rusijos jis atplukdė net 24 dėžes cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis - iš viso 12 tūkst. pakelių cigarečių "L&M".

24 metų Kaliningrado srities gyventoju prisistatęs kontrabandininkas ketvirtadienio rytą buvo apklausiamas Pagėgių rinktinėje. Čia saugomos ir sulaikytos cigaretės, valtis su varikliu.

Dėl neteisėto sienos perėjimo Pagėgių rinktinės operatyvininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dėl kontrabandos gabenimo rusui taip pat pradėta administracinė teisena.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.