aA
Vokiečiai, praėjus beveik metams po didžiosios Europos Sąjungos (ES) plėtros, ir toliau nevienareikšmiškai vertina šį žingsnį, rodo viešosios nuomonės tyrimų instituto "TNS Infratest" atlikta apklausa, kuri buvo paskelbta trečiadienį. Net 43 procentai vokiečių mano, kad plėtra ilgalaikėje perspektyvoje pakenks Vokietijai, tačiau 42 procentai iš plėtros tikisi ilgalaikės naudos.
Tūkstančiai tulpių pražydo Berlyne
Tūkstančiai tulpių pražydo Berlyne, olandų Keukenhofo tulpių parkui pasiūlius Vokietijos sostinei 55.000 šių gėlių.
© AFP/Scanpix
Daugiausiai skeptikų gyvena rytinėse Vokietijos Federacijos žemėse. Nepalankiai apie ES plėtrą atsiliepia bedarbiai ir darbininkai, rodo tyrimas.

Apklausa liudija, jog gerėja vokiečių nuomonė apie naująsias bloko nares iš Vidurio ir Rytų Europos. Daugiausiai simpatijų susilaukė Vengrija, mažiausiai -Slovakija ir Lenkija. Apie tris Baltijos respublikas laikomasi panašios nuomonės. Jos vertinamos vidutiniškai palankiai.

75 procentai respondentų mano, kad Turkijos nereikėtų priimti į ES, o plėtoti su ja dabartinius santykius. Tokios pat nuomonės apie Ukrainą yra 71 procentas apklaustųjų.

"TNS Infratest" balandžio 12-13 dienomis apklausė 1 tūkst. atsitiktinai parinktų žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.