aA
Bukareštas kreipėsi į trijų rumunų žurnalistų pagrobėjus Irake, prašydamas pratęsti jų nustatytą galutinį terminą, iki kurio Rumunija turi išvesti iš Irako savo karius, jei nenori, kad įkaitai būtų nužudyti. Terminas baigėsi trečiadienį 17 val. Lietuvos laiku. Pagrobėjau jau kartą 24 valandoms atidėjo anksčiau paskelbtą galutinį terminą, kuris baigėsi antradienį 17 val. Lietuvos laiku.
Irake pagrobta rumunė žurnalistė Marie-Jeanne Ion
Irake pagrobta rumunė žurnalistė Marie-Jeanne Ion
© Reuters/Scanpix
Televizijos "Prima" 32 metų reporterė, 30 metų operatorius ir dienraščio "Romania Libera" 37 metų žurnalistas buvo pagrobti Bagdade kovo 28 dieną.

Antradienį palydovinė televizija "Al Jazeera" parodė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip trys įkaitai sėdi ant žemės antrankiais surakintomis rankomis.

Naujoji Rumunijos centro vyriausybė iki šiol nepasakė, ar ji išves 800 karių, kurie į Iraką buvo pasiųsti tuo metu, kai valdžioje buvo ekskomunistų partija PSD. Pirmadienį PSD paragino laipsniškai išvesti karius, bet ne spaudžiant įkaitų pagrobėjams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.