aA
Lietuvos kariams, esant reikalui, bus tiekiamas Lietuvos įmonių pagamintas sausas davinys. Vyriausybė trečiadienį, pritardama karių mitybos fiziologinių normų pakeitimui, nustatė, jog sauso davinio kaina bus derinama su Finansų ministerija.
Kaip BNS sakė Krašto apsaugos ministerijos Finansų ir biudžeto departamento direktorė Lina Lajauskienė, kol kas nėra nustatyta konkreti iš Lietuvos firmų perkamo sauso davinio kaina, ji bus nustatoma konkurso būdu ir suderinus šią kainą su Finansų ministerija.

Šiuo metu vieno kario maitinimui per parą skiriama 12 litų, pratybų metu - 12,7 lito.

Sauso davinio kaina viršytų šią sumą ir siektų apie 15 litų, nes į sausą davinį įeina ir būtiniausi vienkartiniai stalo reikmenys bei įranga maistui pasišildyti.

KAM atliko Lietuvos įmonių apklausą ir išsiaiškino, kad sausus davinius galėtų gaminti Lietuvos bendrovės "Pakma", "Krekenavos agrofirma" bei "Marijampolės duona".

Pasak L. Lajauskienės, sauso davinio prireikia kariams vykstant į tarptautines pratybas, kur kartais reikalaujama atvažiuojant atsivežti sausus davinius, taip pat pratybų metu, kai nėra galimybės tris kartus per dieną karius maitinti karštu maistu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.