aA
Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė prašys Seimo etikos sargų ištirti, ar liberalcentristė Violeta Boreikienė ją pagrįstai apkaltino plagiatu.
Dangutė Mikutienė
Dangutė Mikutienė
© ELTA
Seimui antradienį pateikusi Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisą, kuriomis siekiama sugriežtinti atsakomybę už keliamą triukšmą, D.Mikutienė susilaukė liberalcentristės V.Boriekienės kaltinimų, esą šią pataisą yra nusikopijavusi nuo jos anksčiau parengtų ir Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotų analogiškų pataisų.

V.Boreikienė ATPK pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo balandžio 12, D.Mikutienė - balandžio 19 dieną.

Kolegę plagiatu apkaltinusi liberalcentristė V.Boreikienė antradienį pareiškė svarstysianti, ar dėl galimo plagiato kreiptis į Seimo etikos sargus, tačiau "darbietė" ją ir vėl aplenkė - ji Seimo posėdyje viešai pareiškė, jog kreipiasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydama išaiškinti, ar yra pagrindas ją kaltinti plagiatu.

D.Mikutienę plagiatu apkaltinusi liberalcentristė V.Boreikienė tvirtino, jog "darbietė" neva nuo jos "nusirašė visą pataisos aiškinamąjį raštą".

D.Mikutienė tuo tarpu sakė, jog rengdama ATPK pataisos projekto aiškinamąjį raštą naudojosi ne liberalcentristės parengtomis pataisomis, o Triukšmo valdymo įstatymu.

Taipogi "darbietė" tvirtino nesijaučianti kalta su savo pataisa "užbėgusi už akių" V.Boreikienei, nes pastarosios parengtose ATPK pataisose vartojamas triukšmo apibrėžimas esą neatitinka Triukšmo valdymo įstatyme nusakyto triukšmo apibrėžimo.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė parlamentares sukiršinusioms STPK pataisoms.

Šiomis pataisomis siekiama sugriežtinti atsakomybę už keliamą triukšmą. Šiuo metu įspėjimas arba bauda gresia keliant triukšmą nuo 22 iki 6 valandos, tuo tarpu tiek ATPK pataisą pateikusi, tiek nespėjusi jos pateikti parlamentarės nori numatyti administracinę atsakomybę ir už triukšmavimą dienos metu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.