aA
Sovietų teroru abejojantis, Kremliaus propagandistu krikštijamas Rusijos istorikas Aleksandras Diukovas  nepraslydo pro Lietuvos pasienio punktą Vilniaus oro uoste, praneša ru.DELFI.lt.
Aleksandras Diukovas
Aleksandras Diukovas
© DELFI / Audrius Solominas

Šį faktą BNS patvirtino ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai.

„Jis nebuvo sulaikytas“, - informaciją BNS patikslino VSAT atstovas, plačiau atsisakęs komentuoti įvykį.

Kaip praneša lrytas.lt, A. Diukovas buvo uždarytas į asmenų laikymo kambarį Vilniaus oro uoste ir artimiausiu reisu - 5 val. ryto - bus išskraidintas atgal į Rusiją.

Aleksandras Diukovas
Aleksandras Diukovas
© DELFI / Audrius Solominas

Kad istorikas sulaikytas, pranešė „Rosiskaja Gazeta“ - rašoma, kad A. Diukovas į Vilnių atvyko pristatyti į lietuvių kalbą išverstos savo knygos „Holokausto išvakarės“, kurioje pateikia savo Antrojo pasaulinio karo įvykių versiją dėl esą „lietuvių elito įsitraukimo rengiantis naikinti Lietuvos žydus“.

Apie sulaikymą „Rosiskaja Gazeta“ informavo pats A. Diukovas trumpąja žinute SMS. Vėliau telefonu su juo „Rosiskaja Gazeta“ nepavyko susisiekti. 

„Rosiskaja Gazeta“ praneša, kad istorikas turėjo galiojančią Šengeno vizą. Tačiau DELFI primena, kad dėl istoriko skandalingų pareiškimų jam įvesti ribojimai patekti į Šengeno zoną dar 2012 m. 

Šis skandalingas rusų istorikas dar 2012 m. kovą buvo Latvijoje paskelbtas Persona non grata - kartu su istoriku Vladimiru Simindėjumi buvo įtrauktas į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama įvažiuoti į Latviją ir kitas Šengeno zonos šalis.

A. Diukovas garsėja prieštaringais veikalais apie Baltijos šalių vaidmenį holokausto nusikaltimuose ir skleidžia abejones apie šiose šalyse vykdytą sovietų terorą, iškreipdamas sovietų valdžios vykdytų trėmimų bei kitus istorinius faktus..

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.