aA
Balio saloje Indonezijoje sulaikytas lietuvis, įtariamas mėginęs nelegaliai įsivežti beveik keturis kilogramus metamfetamino, pranešė vietos žiniasklaida.
Balyje sulaikytas lietuvis su beveik keturiais kilogramais narkotikų
© Kauno VPK

Anot portalo thejakartaglobe.com, 41 metų V. L. buvo sulaikytas ankstų pirmadienio rytą, kai atvyko į Balio provincijos sostinės Denpasaro oro uostą iš Honkongo.

Narkotikai rasti muitininkų, tikrinant vyrą rentgeno įranga. Jo kuprinėje rastas paketas, kuriame buvo 944 gramai kristalinės medžiagos, kuri, kaip paaiškėjo, yra metamfetaminas. Dar du paketai rasti kituose V. L. daiktuose.

Iš viso rasta 3,9 kilogramo narkotinės medžiagos – tai didžiausias šiemet rastas narkotikų kiekis saloje.

Vyras bei kartu vykusi jo žmona sulaikyti. Pranešama, kad jeigu įtariamasis bus pripažintas kaltu, jam gresia mirties bausmė. Jo žmonai kaltinimai kol kas nepateikti.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad pranešimas apie galimą Lietuvos piliečio sulaikymą yra tikrinamas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.