aA
Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai pirmadienį sulaikė du vyriškius, kaip įtariama, tiekusius narkotines ir psichotropines medžiagas į čigonų taborą. Vėliau kvaišalai perparduodami čia iš viso miesto atvykstantiems narkomanams.
Įtariamieji įkliuvo su įkalčiais - pas 39 ir 47 metų sulaikytuosius pareigūnai rado 70 ampulių su psichotropine medžiaga "Apaurin" ir daugiau nei 300 tablečių psichotropinės medžiagos "Clonazepam", pranešė Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas.

Pagal minėtą faktą Narkotikų kontrolės skyriuje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų disponavimo. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų.

Sulaikytieji yra anksčiau teisti už nusikaltimus, susijusius su narkotikais.

2004 metų spalio pradžioje pagrindiniame narkotikų platinimo taške Vilniuje - čigonų tabore - buvo pastatytas stacionarus policijos postas, įrengtos 5 vaizdo kameros, policija nuolat ėmė rengti reidus prieš kvaišalų prekybą.

Nors policijos postas buvo sudegintas, vietoj jo vėliau iškilo naujas. Jame yra įrengtas tualetas, šildymo sistema, pastaruoju metu tabore pamainomis budi po du policijos pareigūnus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.