aA
Estijos visuomeninė televizija ETV tiesiogiai transliuos gegužės 9-osios paradą Maskvoje, skirtą pažymėti 60-ąsias Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines, pranešė Estijos dienraštis "SL Ohtuleht". ETV programų direktorius Ainaras Ruussaaras sakė, kad šią idėją bendradarbiai sutiko su ironiška šypsena.
Kremlius, Maskva, Rusija
Kremlius, Maskva, Rusija
© DELFI
"Manau, bus įdomu stebėti, kaip Raudonąja aikšte plaukia Rusijos karinė įranga, o paradą stebi draugas Putinas, V.Vykė-Freiberga ir kiti", - teigė A.Ruussaaras. Jis teigė nesibaiminantis, kad transliacija gali sukelti visuomenės nepasitenkinimą. "Transliuosime Rusijos realybę, kuri gali būti suprasta kaip galios demonstravimas. Jei kas nors to nesupras - tai jau jo asmeninė problema".

Dvi valandas truksiančią transliaciją komentuos užsienio politikos ekspertas Peteris Kaldre, taip pat jo kolegos - karo ekspertas ir politologas. "Komentarai - labai svarbu. Jei paradas būtų rodomas be komentarų, televizijos žiūrovai gali pamanyti, kad kažkas atsitiko su ETV", - teigė ETV naujienų departamento vyriausias prodiuseris Andreesas Kuskas.

Jo teigimu, ETV vaizdą gaus per Europos transliuotojų sąjungą. Kol kas ji dar derasi su Rusija, todėl transliacijos fakto 100 proc. patvirtinti negalima.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.