aA
Jungtinėse Valstijose viena moteris, skaitanti paskaitas apie alkoholio žalą, pati vairavo būdama neblaivi ir partrenkė pėsčiąjį, kuris buvo sunkiai sužalotas ir įstrigo jos automobilio priekiniame stikle – tačiau vairuotoja sustojo tik nuvažiavusi dar apie tris kilometrus.
Sherri Lynn Wilkins
Sherri Lynn Wilkins
© AP/Scanpix

Už šį nusikaltimą teismas jai skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos su teise peržiūrėti nuosprendį ne anksčiau nei po 55 metų.

53 metų Sherri Lynn Wilkins vasarį buvo pripažinta kalta dėl antrojo laipsnio žmogžudystės, vairavimo apsvaigus nuo alkoholio ir pasitraukus iš eismo įvykio vietos per incidentą, pareikalavusį 31 metų Phillipo Moreno gyvybės.

2012 metų lapkričio 12 dieną Sh.L.Wilkins automobilis rėžėsi į pėsčiąjį, o šis užlėkė ant kapoto, pramušė priekinį stiklą ir jame įstrigo. Po avarijos moteris nuvažiavo dar tris kilometrus, kol kitas vairuotojas signalizuodamas privertė ją sustoti.

Sustojusi Sh.L.Wilkins rūkė cigaretę, tuo tarpu praeiviai mėgino padėti sužeistam Ph.Moreno. Vėliau vyras mirė ligoninėje.

Per teismą Sh.L.Wilkins tvirtino tuo metu nebuvusi girta, nors ji prieš važiuodama išgėrė tris taureles degtinės su alumi ir pomidorų sultimis.

Kaltinamoji tvirtino, kad jai pasirodė, jog tas vyras „nukrito iš dangaus“ – anot jos, „kažkas lyg tai šmėkštelėjo, kažkas žybtelėjo“.

„Tai buvo labai sukrečiama ir labai keista, – sakė Sh.L.Wilkins apie tą incidentą. – Nežinojau, kas dedasi... Nepajutau, kad būčiau įsirėžusi į jį savo mašina.“

Los Andželo Aukštesniojo Teismo teisėjas Henry J.Hallas atmetė kaltinamosios advokato prašymą bylą nagrinėti iš naujo, sakydamas, kad prieš ją surinkti įrodymai yra „aiškiai pakankami“.

Jis stebėjosi Sh.L.Wilkins „nepaprastu beširdiškumu“ – po avarijos moteris staigiai pasukiojo vairą į šonus, kad nupurtytų Ph.Moreno nuo automobilio, užuot sustojusi ir mėginusi jam padėti.

Žuvusiojo dukterėčia Alyssa Moreno sakė: „Phillipas mirė vienas... Tas vakaras visuomet suksis mano galvoje.“

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.