aA
Ketvirtadienį, 14.52 val., sostinės specialiosioms tarnyboms pranešta, kad nuo prekybos ir pramogų centro "Ozas" stogo virsta dūmai.
Alfonso Miežėno nuotr.
Alfonso Miežėno nuotr.
© DELFI skaitytojo nuotr.

Dūmų buvo tiek, kad jie matėsi iš kitų miesto rajonų. Į įvykio vietą išskubėjo 6 ugniagesių autocisternos, autokopėčios, štabo automobilis, trys policijos patrulių ekipažai, greitoji pagalba.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo komplekso trečiajame aukšte esančiame kinų restorano "Devyni drakonai" virtuvėje.

Iš "Ozo" buvo evakuoti žmonės.

15.55 val. buvo paskelbta apie gaisro lokalizavimą. Ugniagesiai toliau ardė stogą ieškodami dar neužgesintų vietų.

Ketvirtadienį apie 16 val. prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorė Inga Navickaitė DELFI atsiuntė savo komentarą: „Labai apgailestaujame dėl streso ir baimės, kurią teko išgyventi mūsų prekybos centro lankytojams, taip pat nuomininkams ir mūsų administracijos darbuotojams. Jau žinome, jog gaisras kilo viename iš trečiajame aukšte įsikūrusių restoranų. Laimei, dabartinėmis žiniomis, žmonės nenukentėjo. Šiuo momentu visas prekybos centras sėkmingai evakuotas – darbo dienomis vien darbuotojų centre būna iki 1500. Tikimės, jog dar šiandien centras atnaujins darbą“.

Šio gaisro kilimo aplinkybes aiškinasi ne tik ugniagesiai, bet ir policija. Pirminiais duomenimis, Migracijos valdybos pareigūnai ketvirtadienį "Oze" tikrino minėtąjį kinų restoraną "Devyni drakonai". Patikrinimo metu kilo konfliktas su vienu iš šio restorano darbuotoju užsieniečiu, nenorėjusiu paklusti pareigūnams.

Konfliktas buvo toks, kad Migracijos valdybos pareigūnai 14.26 val. paprašė jiems į pagalbą atsiųsti patrulius. O 14.52 val. ugniagesiams pranešta apie gaisrą šiame restorane. Pirminiais duomenimis, gaisras prasidėjo užsidegus ar uždegus aliejų.

Netrukus po to patruliai iš prekybos centro išvedė ir į Migracijos valdybą išvežė sulaikytą užsienietį. Ketvirtadienį pavakarę pareigūnai nesiėmė aiškiai atsakyti į klausimą ar tas užsienietis susijęs su gaisru: "Aiškinamės".

Ketvirtadienio pavakarę prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorė I. Navickaitė pranešė: "Planuojame, jog pirmame ir antrame prekybos centre įsikūrę nuomininkai duris atvers iki 18 val. Trečiasis prekybos centro aukštas, kuriame ir kilo gaisras, liks uždarytas – jame vyksta nuodugni patalpų apžiūra.

Nepaisant išgąsčio ir kilusių nepatogumų, šiandienos įvykis įrodė, jog mūsų prekybos centre įrengtos priešgaisrinės ir kitos specialiosios sistemos veikia efektyviai. Tik pradėjus kauptis dūmams, suveikė dūmų šalinimo sistema, tad dar šiandien prekybos centre apsilankysiančių pirkėjų netrikdys dūmų kvapas.

Dėkoju priešgaisrinės ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams, dirbusiems įvykio vietoje ir padėjusiems saugiai evakuoti žmones bei užtikrinti jų saugumą, taip pat – mūsų prekybos centro nuomininkams bei administracijos darbuotojams už išlaikytą rimtį ir susitelkimą.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.