aA
Rusijos ginkluotųjų pajėgų choras, vilkėdamas ukrainiečių tautinius drabužius ir atlikęs tradicinį kazokų šokį, kreipėsi į Kijevo valdžios pareigūnus, prašydamas įvesti taiką konflikto draskomoje šalyje ir atkurti draugiškus santykius su Maskva.
P. Porošenkai – dovana iš Rusijos
© Stopkadras

Dainų ir šokių Aleksandrovo ansamblis, užsienyje žinomas kaip Raudonosios armijos choras, paskelbė vaizdo klipą, kuriame jo šokėjai atlieka hopaką – greitą ukrainiečių liaudies šokį.

Vaizdo įrašo pavadinime „Maskoliai šoka hopaką“ pavartotas menkinamasis žodžio „rusai“ sinonimas.

Jame plačiomis raudonomis kelnėmis su apjuosčiais apsirengę atlikėjai, avintys raudonus aulinius batus, kartu su galvas gėlių vainikais pasipuošusiomis savo partnerėmis sukasi ant scenos ir šokinėja, ore darydami virvutes.

„Sienos yra tos, kurias mes susikuriame patys“, - skelbia ekrano apačioje bėganti eilutė.

Kitas užrašas parašytas ukrainietiškai: „Geriau šokti, nei kovoti“. Vaizdo klipas baigiasi surištų Ukrainos ir Rusijos vėliavų kadru.

„Tai yra tam tikras legendinio ansamblio kreipimasis į brolišką tautą, raginantis laikytis taikos, muzikinė dovana naujajam ukrainiečių prezidentui Petro Porošenkai“, – sakoma gynybos ministerijos pareiškime, kuris antradienį buvo išplatintas Rusijos žurnalistams.

Šiuo metu Rusija ir Vakarai ieško būdų, kaip nutraukti beveik du mėnesius trunkančius susirėmimus rytinėje Ukrainos dalyje, kurie supriešino šias dvi slavų tautas.

Balandžio mėnesį Aleksandrovo ansamblis buvo paskelbęs dainą, kurioje šlovinami uniformas be skiriamųjų ženklų vilkintys kaukėti kariai, užėmę Ukrainos Krymo pusiasalį prieš tai, kai jį aneksavo Rusija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.