aA
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kiek prieš vidurnaktį, Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, netoli sankryžos su Ateities gatve, automobilis "Opel Zafira" partrenkė briedį.
Naktį Vilniuje automobilis partrenkė dar vieną briedį
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Automobilis apgadintas gan nesmarkiai, žmonės nenukentėjo.

Po susidūrimo su mašina gyvūnas dar buvo gyvas, tačiau sunkiai sužalotas. Buvo manyta iškviesti medžiotojus, kad nutrauktų jo kančias.

Tačiau, pasak pareigūnų, medžiotojai į pagalbą atvyksta tik miesto pakraščiuose ir užmiestyje, o mieste sužalotą briedį turėtų užmigdyti Aplinkos apsaugos agentūra. Tačiau aplinkosaugininkai atvyko tik apie 10 val. Policininkai saugojo sužalotą gyvūną, patys jo pribaigti pareigūnai neturi teisės - ginklą naudoti jiems leidžiama tik prieš pavojų keliančius žvėris. Ryte briedis nugaišo.

Tą pačią naktį, apie 1.30 val., Geležinio Vilko gatvės pabaigoje automobilis partrenkė stirną.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 4.30 val., Vilniaus policija gavo dar vieną pranešimą - S. Batoro g. taksi vairuotojas pastebėjo per kelią einantį briedį. Šįsyk susidūrimo išvengta.

Priminsime, kad Vilniuje praėjusio ketvirtadienio vėlų vakarą (maždaug 23 ir 23.30 val.) vienas briedis buvo mirtinai partrenktas Nemenčinės plente, kitas - Galvės gatvėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.