aA
Danijos naikintuvai F-16, dislokuoti Estijos Emario aviabazėje, pirmadienį, gegužės 12 dieną, pirmą kartą pakilo į orą dėl galimo pavojaus, kai buvo gautas signalas, jog prie NATO šalių oro erdvės priartėjo neatpažintas skraidantis objektas.
Estijoje dėl grėsmės į orą pakelti naikintuvai
© DELFI (M.Bajarūno nuotr.)

Danų naikintuvai iš karto reagavo į pranešimą apie neatpažintą skraidantį objektą ir 11 val. 55 min. vietos laiku į dangų pakilo du orlaiviai, turėję išsiaiškinti, kas artėja prie NATO oro erdvės sienų, skelbia postimees.ee.

Estijos gynybos pajėgos neskelbia, kas tai buvo. Tai buvo pirmasis Danijos naikintuvų skrydis nuo jų dislokacijos šioje bazėje. Iki tol jie dalyvavo tik mokomuosiuose skrydžiuose.

DELFI primena, kad Estijoje keturi Danijos naikintuvai „F-16“ nusileido balandžio pabaigoje.

Tai pirmieji NATO lėktuvai, kurie dislokuoti šioje buvusioje Sovietų Sąjungos respublikoje.

Naikintuvai ir juos prižiūrinti 60 specialistų komanda atvyko į Emario karinių oro pajėgų bazę Estijos vakarinėje šalies dalyje.

Naujienų agentūra „The Associated Press“ pabrėžė, jog Emaris nuo tapo antrąja Baltijos šalyse NATO karinių oro pajėgų baze, Aljansui stiprinant oro erdvės patruliavimo misiją krizės Ukrainoje laikotarpiu.

„Jūsų atvykimas į Estiją ir Emario bazės atidarymas reguliariems NATO skrydžiams didina mūsų regiono saugumą“, – pareiškė Estijos ministras pirmininkas Taavi Roivas sutikimo ceremonijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.