aA
Šiomis dienomis Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plataus vartojimo prekių kontrabandos.
Uoste muitininkai sulaikė iš JAV atgabentas prekes
© MKT

Balandžio 27 d. Klaipėdos Pilies jūrų uosto muitinės poste atliekant muitinės formalumus kroviniui iš JAV, buvo nustatyti įvairūs pažeidimai, todėl krovinys buvo sulaikytas. Krovinio vertė - 188 tūkst. litų, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Jūriniame konteineryje iš JAV atgabentos prekės buvo deklaruotos kaip dėvėti rūbai, avalynė, taip pat moteriškos pėdkelnės, rankinės ir sauskelnės. Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams tikrinant krovinio lydinčius dokumentus kilo abejonių, ar dokumentai nėra suklastoti. Todėl krovinys buvo detaliai patikrintas.

Nustatyta, kad prekės neatitinka dokumentuose nurodyto aprašymo - rasta daug nedeklaruotų arba neteisingai deklaruotų prekių.

Dokumentuose buvo nurodytas krovinio gavėjas – viena pajūryje veikianti įmonė, kuri, muitininkams pradėjus krovinio tikrinimą, - krovinio atsisakė. Netrukus įgaliotas deklarantas iš Baltarusijos nurodo, kad krovinys skirtas Baltarusijai, atsiranda ir naujas jo savininkas.
Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Pareigūnai pastebi, kad šiuo metu padažnėjo atvejų, kai krovinio deklaracijoje nurodoma kuo įvairesnės ir smulkesnės prekės, taip mėginant suklaidinti muitininkus, manant, kad jie nesiims fizinio krovinio tikrinimo. Tačiau, muitininkų teigimu, yra atvirkščiai: daug smulkių prekių visada stebima akyliau, jos laikomos rizikingu kroviniu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.