aA
Alkoholis gali visiškai susukti protą. Per vieną naktį neblaivus buvęs Klaipėdos policijos pareigūnas tiek prisidirbo, kiek kiti tiek nuodėmių per visą gyvenimą neprisirenka.
Girtas ekspolicininkas gviešėsi pertvarkyti Klaipėdos policiją
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Penktadienį, apie 21.37 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad Statybininkų prospekto 18 namo kieme automobilis "Chrysler Voyager" kliudė du automobilius ir nuvažiavo.

Pranešėjas smulkiai nupasakojo įvykį, mat viskas įvyko jo akivaizdoje. Šalia laiptinės stovėjo du draugai - Aleksandras ir Denisas. Jie stebėjo, kaip nesėkmingai manevruojantis automobilis "Chrysler Voyager" atbulas atsitrenkė į Aleksandro automobilį "Ford Mondeo". Iš "Chrysler" išlipęs vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus, kažką pamekenęs vėl sėdo į savo automobilį ir nuvažiuodamas dar nežymiai kliudė stovintį automobilį "Opel Vectra".

Buvo paskelbta bėglio paieška. Vieno iš prie laiptinės stovėjusių ir įvykį mačiusių vaikinų brolis dirba saugos bendrovėje. Ir taip atsitiko, kad apie 0.39 val. būtent šios saugos tarnybos darbuotojai viename Taikos prospekto namo kieme pamatė ieškomą automobilį ir jame buvusį vairuotoją. Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos patruliai. Jie pilietį Virgilijų J., gim. 1971 m., pristatė į kelių policijos budėtojų dalį.

Čia paaiškėjo, kad pilietis yra buvęs policijos pareigūnas: dirbęs apylinkės inspektoriumi, policijos mokykloje ir iš VRM pareigūnų gretų pašalintas 2009 metais. Tais metais, gegužės 24 dieną, jis,
vairuodamas automobilį "Ford Mondeo", Debreceno gatvėje sukėlė avariją. Tada tikrintis blaivumą atsisakė. Jam buvo skirta 2500 litų bauda ir 30-čiai mėnesių atimta teisė vairuoti.

Pilietis Virgilijus sprendimą apskundė. Tačiau tų pačių metų liepos 25 dieną jis su tuo pačiu automobiliu "Ford Mondeo" sukėlė avariją Smiltelės ir Šilutės pl. sankryžoje. Jis buvo girtas ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Teismas jį nubaudė 5000 litų bauda. Tada jis buvo pašalintas iš vidaus reikalų sistemos.

Turbūt prisiminęs penkių metų senumo įvykius jis, naktį iš penktadienio į šeštadienį atvežtas į kelių policijos budėtojų dalį, pradėjo nerimti. Girtumą tikrintis atsisakė. Už langelio sėdintį kelių policijos budėtoją išvadino "supistu barmenu". Keikėsi, įžeidinėjo pareigūnus. Sakė, kad jie čia dirba paskutinę pamainą ir teigė, kad jis žinąs, kaip susitvarkyti su policininkais.

Kelių policijos budėtojas neapsikentęs su įžeidžia leksika, buvusiam kolegai pasiūlė nuvažiuoti į komisariatą, idant tas galėtų pamiegoti (kelių policijos biure nėra laikinojo sulaikymo kamerų), gal pailsėjęs mažiau keiktųsi ir prasivardžiuotu.

Tačiau Virgilijus pasiuto visai. Jis pradėjo ristis su pareigūnais ant grindų. Pagaliau 195 cm ūgio Virgilijus buvo įveiktas. Jam uždėti antrankiai. Į kelių policiją buvo iškviesta greitoji medicinos
pagalba. Pilietis buvo nuvežtas į ligoninę, ten jis pasiskundė, kad jį sumušė kelių policijos biure ir, susiuvus antakį, jis buvo paleistas gydytis namuose.

Rytą istorija prasitęsė. Po aštuntos valandos ryto policija gavo pranešimą, kad Taikos prospekto 84 namo kieme (ten pat, kur naktį saugos firmos darbuotojai rado iš avarijos pabėgusį Virgilijų), tas
pats automobilis "Chrysler Voyager" atsitrenkė į automobilį "Renault Megane Scenic". Avariją pamatė pati "Renault" šeimininkė Vaida K., gim. 1978 m., tuo metu ėjusi pro šalį į darbą. Ji iškvietė policiją, vairuotojas bandė kažkur dingti, bet, apsukęs ratą, grižo į incidento vietą. Suskubę policijos pareigūnai nustatė, kad pilietis Virgilijus dar yra girtas - 2,02 prom. alkoholio.

Jis švaistėsi dokumentu, gautu ligoninėje, kad nukentėjęs kelių policijos biure. Taip pat švaistėsi leidimais nešiotis ginklus, mat teigė esąs apsaugos darbuotojas ir medžiotojas.

Jis išvežtas blaivytis į 2-ąjį Klaipėdos miesto policijos komisariatą. Gaus baudą ir dar bus konfiskuotas broliui priklausantis automobilis "Chrysler Voyager", ant kurio, beje, rasti dar vienos avarijos pėdsakai, bet kol kas apie tą įvykį policija žinių nėra gavusi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.