aA
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato policijos rėmėjas Stasys Tunyla, pastebėjęs galimai neblaivų vairuotoją, pasielgė pilietiškai ir padėjo policijos pareigūnams jį sučiupti.
Atkaklus policijos rėmėjas 8 kilometrus persekiojo girtą vairuotoją
© DELFI / Ainis Gurevičius

Policija informuoja, kad kovo 31-osios dieną, važiuodamas iš Tauragės link Mikytų kaimo, policijos rėmėjas pastebėjo keistai manevruojantį „Nissan Sunny“, kurį vairavo galimai neblaivus vairuotojas.

Pranešęs apie tai pareigūnams, policijos rėmėjas beveik 8 kilometrus važiavo paskui „Nissan Sunny“ automobilio vairuotoją, kad šis nedingtų nei iš jo, nei iš atskubančių policijos pareigūnų akiračio.

Netrukus, Griežpelkių I kaime (Tauragės r.) pareigūnai sustabdė policijos rėmėjo lydimą automobilį ir patikrinę vairuotojo V. J. blaivumą nustatė, kad prie vairo pastarasis sėdo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio – jam nustatytas vidutinis (2,43 promilių) girtumo laipsnis. Nuo vairavimo nedelsiant nušalintas vairuotojas, kaip išsiaiškino policijos pareigūnai, neturėjo teisės vairuoti.

Drąsaus ir pilietiško policijos rėmėjo poelgio dėka neblaivus ir grėsmę kitiems eismo dalyviams kėlęs vairuotojas buvo operatyviai išaiškintas policijos pareigūnų ir patrauktas administracinėn atsakomybėn.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.