aA
Pirmadienį, apie 9 val., Anykščiuose, Gegužės g., policija sustabdė automobilį „Honda Civic“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuota neblaivi (1,96 prom. alkoholio) Vilniaus teritorinės muitinės posto vyresnioji inspektorė Laima B. (gimusi 1966 m.).
Ryte prie vairo įkliuvusi girta muitininkė nepakluso policijai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Moteris pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Be to, kilo įtarimų, kad ji neblaivi. Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad vairuotoja girta - 1,96 promilės (vidutinis girtumas).

Patikrinus girtumą ir tvarkant formalumus, Laima B. staiga pabandė nuvažiuoti iš sulaikymo vietos. Patruliai nurodė jai sustoti, bet ji nepakluso. Todėl, pasak Anykščių r. policijos viršininko Rimanto Čepulio, pareigūnams muitininkę teko pasivyti ir sustabdyti.

Už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą Laimai B. bausmę skirs teismas. Be to, policininkai jai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už tai, kad nepateikė vairuotojo pažymėjimo ir už pakartotinį vairavimą būnant neblaiviai. Už pakartotinį vairavimą neblaiviai teismas gali konfiskuoti jos 2006 m. laidos "Honda Civic".

Pasirodo, Laima B. neblaivi prie vairo Anykščiuose buvo įkliuvusi ir pernai pavasarį. Tąsyk anykštėnė buvo sustabdyta Liudiškių gatvėje. Jai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Ji buvo neuniformuota, ne tarnybos metu.

Praėjusių metų birželio 4 d. teismas Laimai B. už tai skyrė baudą ir šešiems mėnesiams atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Muitinės departamento atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė DELFI sakė, jog pernai buvo atliktas tarnybinis patikrinimas. Tąsyk Laimai B. pavyko išsilaikyti tarnyboje: atsižvelgus į tai, kad ji gailisi ir įvertinus šeimynines aplinkybes, vyresniajai inspektorei buvo skirtas griežtas papeikimas.

Dabar Muitinės departamente vėl atliekamas tarnybinis patikrinimas. Šįkart Laimai B. gresia atleidimas iš tarnybos už pareigūno vardo diskreditavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.