aA
Signataras Mečys Laurinkus  mano, kad prezidentinių diskusijų objektu turėtų tapti užsienio politika. Visgi jo teigimu, nelabai įmanoma, kad politikai išsakytų kitokią nuomonę, nei ji yra suformuota  dabar.
Mečys Laurinkus
Mečys Laurinkus
© A.Solomino nuotr.

„Kas dabar tarptautinių santykių požiūriu galės pasisakyti kitaip negu jau yra Lietuvoje pasakyta? Niekas nieko nebepasakys.  Pozicija jau suformuota, įdiegta. Praktiškai jokia diskusija nebeįmanoma. Čia yra pavojus ateičiai“, - „Žinių radijo“ laidoje „Įvykiai ir komentarai“ sakė signataras.
 
Pašnekovas mano, kad yra einama vienos pozicijos, vienos minties, mažesnių diskusijų keliu. Tokia tendencija, M. Laurinkaus teigimu,  ateityje gali leisti susiformuoti autoritarizmui.
 
„Aš manau,  kad dabar dar to nėra. Neįvardinčiau to kaip politinio autoritarizmo, bet bendra linkmė tokia. Pastebiu vis mažiau diskusijų, jų ratas siaurėja, jos darosi panašios. Yra tokių pasisakymų, kuriuose galima pastebėti netoleranciją, nepakantumą kitai nuomonei. Dabar tai nieko nereiškia, bet gali ateiti ir kitoks laikas. Aš jaučiu tendenciją. Rusijoje tai vyksta pilnu tempu“, - tvirtino M. Laurinkus.
 

Laida „Įvykiai ir komentarai“ transliuojama pirmadieniais 9.10 val. Laidos įrašą galite rasti ČIA.