aA
Britų lesbietėms, kurios tikėjosi paatostogauti Graikijos saloje, davusioje pavadinimą jų seksualinei orientacijai, buvo pasakyta: “Jūs čia nepageidaujamos!"
Šimto lesbiečių iš Britanijos grupei buvo pasakyta, kad jos greičiausiai bus išsiųstos iš Lesbo salos, nes daugelis salos gyventojų netoleruoja jų gyvenimo būdo.

Vieno iš Lesbo salos miestų, Eressoso, meras Polydoras Abatzis šalies Teisingumo misterijai perdavė gyventojų nuogąstavimus, kad “gėjų antplūdis" gali sumažinti bendrą turistų srautą į salą.

Pasak Abatzio, pareigūnai pažadėjo, kad iki antradienio svetėms iš Britanijos bus pasakyta, kad jos nepageidaujamos, kitu atveju politikas pagrasino reikalauti iš Graikijos vyriausybės 1 milijono Britanijos svarų žalai atlyginti.

Britų kelionių agentūros "Sappho Travel" suorganizuota lesbiečių grupė į salą turi atvykti ketvirtadienį. "Lesbo saloje visi yra pageidaujami ir visi gali mylėti tą, ką nori, tačiau tai neturi ardyti mūsų bendruomenės gyvenimo normų,” dėstė Eressoso meras.

Vietinių pareigūnų teigimu, pastaraisiais metais, kai į salą pradėjo plūsti gėjai ir lesbietės, buvo pastebėtas žymus šeimų turizmo srauto sumažėjimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.