aA
Su Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatu Petru Gražuliu Gargždų apygardoje dėl vietos Parlamente ketinęs varžytis jo bendravardis Vytautas Petras Gražulis pasidavė be kovos.
Petras Gražulis
Petras Gražulis
© "Lietuvos žinios"
V.P.Gražulio kandidatūrą Gargždų rinkimų apygardoje ketino kelti šiemet nuo Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) atskilę modernieji krikdemai, susivieniję į Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungą (MKDS).

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija patvirtino Gargžduose kandidatuojančių politikų sąrašą, bet V.P.Gražulio pavardės jau nebuvo. Vietoj jo MKDS iškėlė verslininką Kazimierą Dirmeikį.

KGB Tokie triukai, kai vienoje apygardoje prieš žinomą kandidatą iškeliamas kitas tokią pačią pavardę ar net vardą turintis niekam nežinomas varžovas labai populiarūs Rusijoje. Planui pavykus, paprastai rinkimų nelaimi nei vienas, nei kitas kandidatas.

Tik sužinojęs apie savo varžovą, Seimo narys P.Gražulis pareiškė, tokius moderniųjų krikdemų veiksmus vertinąs kaip jų kerštą dėl įtakos partijoje praradimo. Seimo narys teigė, kad konkurentų veiksmai primena KGB metodus Rusijoje.

Vienas iš LKDP lyderių LŽ teigė bandęs susisiekti su V.P.Gražuliu, tačiau šis arba nekeldavo telefono ragelio, arba, sužinojęs, kas skambina, kalbėti atsisakydavo.