aA
Baudžiamoji byla taip pat iškelta dar keliems asmenims, susijusiems su A. Štrimaičiu, antradienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai.

Generalinė prokuratūra surinko medžiagą, iš kurios matyti, kad būdamas AB "Vakarų bankas" administratoriumi, A. Štrimaitis pažeidė Lietuvos banko draudimus bei areštuoto turto saugojimo reikalavimus, piktnaudžiavo jam suteiktais įgaliojimais.

Pareigūnai nustatė, kad A. Štrimaitis su kitais suinteresuotais asmenimis neteisėtai neatlygintinai perleido UAB "Stella Vitae" banko turtą - pastatą ir patalpas Klaipėdoje.

Tokiu būdu buvo iššvaistytas svetimas turtas, o šia veika valstybei ir "Vakarų banko" kreditoriams bei indėlininkams padaryta didelė žala.

"Vakarų bankas" bankrutavo 1995 metais.

Banko valdybos pirmininkui ir prezidentui Petrui Kravtui Klaipėdos apygardos prokuratūra yra pareiškusi kaltinimus dėl daugiau nei 25 milijonų litų iššvaistymo, oficialių dokumentų klastojimo ir panaudojimo organizavimo. Byla dabar nagrinėjama teisme.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.