aA
Pagėgių pasieniečiai šilutiškės namuose ir garaže aptiko daugiau kaip 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Iš moters paimta ir daugiau kaip 27 tūkst. litų. Kol pareigūnai skaičiavo rastas cigaretes, į šilutiškės buto duris vienas po kito beldėsi rūkalų norėję įsigyti pirkėjai.
Kol pasieniečiai skaičiavo cigaretes, pas kontrabandininkę plūdo nieko neįtariantys klientai
© VSAT

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad ketvirtadienį Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, turėdami žinių, kad viename Šilutėje esančiame garaže gali būti nelegalių akcizinių prekių, atvyko patikrinti šios informacijos.

Garažų masyve VSAT pareigūnai sulaikė 49-erių šilutiškę, atvažiavusią automobiliu „Toyota Corolla Verso“. Garaže, kuriuo naudojasi moteris, stovėjo automobilis „Renault Megane Scenic“. Abiejose mašinose buvo kontrabandinių rūkalų. Jų pasieniečiai aptiko ir kiek vėliau patikrinę šilutiškės butą. Iš viso rasta 3340 pakelių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis. Iš šilutiškės paimta ir 27 600 litų.

Manoma, kad šios moters namai galėjo būti bene pagrindinis mieste veikiantis kontrabandinių rūkalų pardavimo taškas. Kol pasieniečiai skaičiavo čia aptiktus įvairiausių pavadinimų rūkalus, į duris vienas po kito pasibeldė dešimt pirkėjų. Jie, manoma, į butą ne pirmą kartą atėjo įsigyti kontrabandinių cigarečių. Tarp tokių klientų buvo ir nepilnamečių.

VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Šilutiškei gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir „Toyota Corolla Verso“ bei „Renault Megane Scenic“ konfiskavimas. Šią bylą nagrinės teismas.

Po apklausos pasieniečiai moterį paleido. Cigaretės, automobiliai ir pinigai saugomi Pagėgių rinktinėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.