aA
Visagino miesto apylinkės teismui perduodama nagrinėti nusikaltimų teisingumui, nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamoji byla, kurioje keturiasdešimtmetis V. U. kaltinamas svetimo turto pagrobimu, neteisėtu mokėjimo kortelės disponavimu ir panaudojimu, melagingų parodymų davimu ir pranešimo apie nebūtą nusikaltimą organizavimu.
© DELFI (J.Vanago nuotr.)

Prokuratūra informuoja, kad ikiteisminį tyrimą atlikę Utenos apskrities VPK Visagino policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad 2010 m. gruodį V. U., pagrobęs dviejų darbuotojų pinigus ir elektronines mokėjimo korteles, tą pačią dieną inicijavo finansines operacijas siekdamas pasisavinti svetimas santaupas.

Šioje byloje taip pat buvo atskleista, kad tas pats Visagino miesto gyventojas prieš trejus metus buvo įkalbėjęs žmoną pranešti pareigūnams apie nebūtą nusikaltimą ir duoti melagingus parodymus apie neva pavogtą jos automobilį. Už šiuos nusikaltimus teisingumui ji buvo pripažinta kalta ir nubausta.

V. U., apklausiamas kaip liudytojas, pamelavo ne pats vairavęs automobilį, bet davęs automobilio raktus savo pažįstamam A. I., kuris paspruko nuo jį stabdžiusių pareigūnų. Už melagingus parodymus tas asmuo jau nuteistas.

Nusikaltimų tyrimui vadovavusio Utenos apylinkės prokuroro Genadijaus Jefimovo teigimu, buvęs pasienietis iš Austrijos, kurioje atliko bausmę už ten padarytą nusikaltimą, į Visaginą pargabentas pagal Europos arešto orderį, dabar baudžiamąja tvarka privalės atsakyti už prieš ketverius metus padarytas nusikalstamas veikas.

Kitą ikiteisminį tyrimą dėl V. U. padarytų nusikalstamų veikų atlieka kaimyninio Ignalinos rajono pareigūnai, jį pagal Europos arešto orderį prašo perduoti kaimynų latvių pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą mokėjimu instrumentu ir jo panaudojimą numato laisvės atėmimą iki šešerių metų, už melagingus parodymus – iki dvejų metų, už pranešimą apie nebūtą nusikaltimą – iki dvejų metų, už vagystę įsibraunant į patalpas – iki septynerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.