aA
Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) pirmininkė Ina Kirkutienė ir Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas profesorius Tomas Davulis ketvirtadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį.
Teisėjų darbo paslaptys – studentams
© Organizatorių nuotr.

VU Teisės fakulteto dekano prof. dr. T. Davulio kabinete pasirašytos sutarties tikslas – siekti sudaryti kuo palankesnes sąlygas suartėti teisės teorijai ir praktikai, skatinti teisinių žinių sklaidą, įvairiapusį tarpusavio bendradarbiavimą tarp Teisės fakulteto ir teismo teisininkų, padėti studentams įgyti praktinių įgūdžių.

Sutartyje numatyta ir bendrų konferencijų, seminarų, diskusijų teisės klausimais organizavimas, fakulteto darbuotojų ir studentų stažuotės teisme bei teismo darbuotojų stažuotės fakultete, informuoja VAAT.

Teismo pirmininkė I. Kirkutienė pasirašydama sutartį pabrėžė, kad teismas siekia stiprinti bendradarbiavimą su akademine bendruomene ir yra atviras teisės mokslus studijuojantiems jauniems žmonėms, norintiems įgyti praktinės darbo teisme patirties.

„Tikiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas bus naudingas abiem pusėms ir džiaugiuosi būsima galimybe pasidalyti teisėjo darbo patirtimi su jaunais teisininkais, nuo kurių profesionalumo priklausys ir mūsų valstybės ateitis“, – pažymėjo I. Kirkutienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.