aA
Kauno apylinkės teismas antradienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje 30 metų Andrius Brikmanis kaltinamas pažeidęs Kelių eismo taisykles (KET), dėl ko žuvo žmogus. Jei bus pripažintas kaltu, buvusiam pramoginių šokių šokėjui, o dabar treneriui gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.
Andrius Brikmanis
Andrius Brikmanis
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

A. Brikmaniui pareikšti kaltinimai pagal BK 281 straipsnio 5 dalį – tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

A. Brikmanio advokato teigimu, avarijos metu motociklininkas smarkiai viršijo greitį ir tai buvo pagrindinis veiksnys, lėmęs nelaimę.

Rėžėsi į „Audi“ šoną

Nelaimė užfiksuota praėjusių metų gegužės 4-ąją Kaune, kai vyko baikerių sezono atidarymas.

Apie 16 val. A. Brikmanis, išvažiuodamas iš prekybos centro „Molas“ automobilių stovėjimo aikštelės, nepraleido K. Baršausko gatve motociklą vairavusio 42 metų Sigito Ambrazevičiaus.

Kartu su baikerių klubo „Vilkai“ nariu važiavo jo žmona. Po smūgio į „Audi A6” šoną motociklu važiavusi pora krito ant važiuojamosios dalies – abu patyrė sunkius sužalojimus, o S. Ambrazevičius tą patį vakarą ligoninėje mirė.

Avarijos metu sužaloti, tačiau ne taip stipriai, ir „Audi“ važiavę A. Brikmanis bei jo žmona.

Nelaimę lėmė greitis?

Nepriklausomos ekspertizės specialisto išvadoje, kurią užsakė A. Brikmanis, rašoma, kad motociklas važiavo apie 86 km/val. greičiu. Tuo tarpu bylos duomenimis, motociklininko greitis buvo apie 60 km/val.

Antradienį nuspręsta nepriklausomo eksperto išvadą prijungti prie bylos, jis bus kviečiamas liudyti. Tuo pačiu bus kviečiamas liudyti ir teismo ekspertas.

Be to, buvo gautas nukentėjusiųjų civilinis ieškinys, kuris buvo prijungtas prie bylos. DELFI žiniomis, žuvusio S. Ambrazevičiaus žmona prašo priteisti 150 tūkst. Lt, dvi dukros – po 100 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Po šių procesinių veiksmų nuspręsta teismo posėdį atidėti. Kitas posėdis numatytas kovo pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.