aA
Ragindami žiūrovus „pamiršti žiniasklaidos cirką Sočyje“, satyrinės televizijos laidos „The Daily Show“ žurnalistai pasuko šiauriau – į Rusijos širdį Maskvą, rašo newsweek.com.
Amerikiečių žurnalisto pokalbis su M. Gorbačiovu pasisuko netikėta linkme
© Stopkadras

„Pasirodo, ši vieta labai primena Ameriką, tik ta sukn**ta abėcėlė“, - sušuko korespondentas Jasonas Jonesas, slampinėdamas palei rusiškąjį greito maisto restoraną „Shake Shack“.

Ieškodamas daugiau šaltojo karo dvasios apraiškų, jis pakalbino politiką Viačeslavą Nikonovą, kuris dirbo vyriausybėje Michailo Gorbačiovo, Boriso Jelcino ir Vladimiro Putino valdymo metais. Mėginimas nepavyko.

Rusija nėra pikta. Rusija nėra laukinė“, - tikino V. Nikonovas, o paskui su žurnalistu ilgai aiškinosi, kieno kalbėjimo maniera piktesnė.

Galiausiai, programos žurnalistams pavyko susitikti su 82 metų M. Gorbačiovu.

Sprendžiant pagal viską, buvusios Sovietų Sąjungos vadovas neturėjo supratimo, su kuo jis kalba.

„Jei jūs vėl čia atnešite kameras, pastatysiu jus prieš sieną“, - pareiškė jis šyptelėdamas.

„Pone Gorbačiovai, ar jūs galite grąžinti tą sieną?“ - paklausė „The Daily Show“ žurnalistas. M. Gorbačiovo atsakymas buvo tvirtas: „Ta siena griuvo ir tai, kas nutiko, yra puikus dalykas. Mes turime ir toliau eiti tuo keliu, kurį pasirinkome“.

Tada jis skubiai išvarė J. Jonesą ir grįžo prie savo reikalų.

Štai visas klipas:

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.