aA
Nors už lenkiškus gatvių pavadinimus skiriamos baudos, skandalingai pagarsėjusi energetikos viceministrė Lenkų rinkimų akcijos atstovė Renata Cytacka nuo namo Šalčininkų rajone Jašiūnų miestelyje lietuvišką gatvės pavadinimo lentelę apskritai nusikabino. Liko tik lenkiška.
Viceministrė R. Cytacka gyvena vėl tik lenkiškoje gatvėje
© DELFI / Tomas Vinickas

Apie tai rašo lrytas.lt.

Lietuviškas gatvės pavadinimas - Mykolo Balinskio - kabėjo neilgai, nes jau ir anksčiau R. Cytackos namą puošė tik lenkiškias Michailo Balinskiego vardas. Lietuviška versija atsirado tik stygių pastebėjus žurnalistams 2012 m. Kodėl vėl dingo, neaišku, nes su politike susisiekti nepavyko.

Pastaruoju metu dėmesio centre atsidūrė ir valdančiosios kolaicijos galvos skausmu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos politikė tapo, kai prezidentę Dalią Grybauskaitę išvadino melage, kalbant apie lenkų tautinės mažumos padėtį Lietuvoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.