aA
Meksikos katalikų bažnyčios leidinys “Su tikėjimu” griežtai pasmerkė “Oskarus” laimėjusius filmus – “Amerikos grožybės” (American Beauty), “Berniukai neverkia” (Boys don’t Cry) ir “Sidro namų taisykles” (The Cider House Rules).
Devil Oscar
Devil Oscar
“Šiemetinė “Oskarų” ceremonija tapo abortų, netvarkingo seksualinio gyvenimo ir homoseksualizmo propagandos arena”, tvirtina klerikalinis leidinys.

Leidinio teigimu, filme “nėra teisingo atpildo už santuokinę neištikimybę, o homoseksualumas pristatomas teigiamai. Ši seksualinė pakraipa atrodo geriau, nei normalus vyro ir moters vedybinis gyvenimas”.

“Sidro namų taisyklėms” (“Oskaras” Michaelui Cainui už geriausią antro plano vaidmenį) kliuvo už tai, kad šiame filme, pasak straipsnio autorių “propaguojami abortai”, o “Berniukai neverkia” (“Oskaras” Hilari Svonk už geriausią moters vaidmenį) supeikti už negatyvų požiūrį į vyrus-homofobus. “Šis filmas moralės požiūriu yra tiesiog siaubingas”, teigiama leidinyje.

Anksčiau Meksikos katalikų bažnyčia kritikavo filmą “Žvaigždžių karai”. Klerikalų manymu, jis parodijuoja Šventą raštą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.