aA
Penktadienio vakarą Kolumbiją pribloškė neįtikėtinas lėktuvo pagrobimas.

Iš vieno į kitą kalėjimą vežamas kalinys Arnobio Ramosas sugebėjo užgrobti lėktuvą ir priversti pilotus pakeisti kursą. Lėktuve buvo 22 žmonės.

Lėktuvas nusileido pietinėje marksistų sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje, A.Ramosas išlipo, o lėktuvo keleiviai buvo saugiai nuskraidinti į Neivos miestą.

Kalinį iš vienos kalinimo vietos į kitą lydėję trys kalėjimo darbuotojai negali paaiškinti, kokiu būdu suimtasis sugebėjo gauti ginklą ir įsinešti jį į lėktuvą.

Niekas neatkreipė dėmesio, kai apsauga palydėjo A.Ramosą iki tualeto.

Iš ten vyriškis išėjo mojuodamas pistoletu ir pasuko tiesiai pilotų kabinos link.

Kalinys pareikalavo, kad lėktuvas pakeistų kryptį bei skristų į maištininkų kontroliuojamą Kaketos provincijos dalį.

Už policininko nužudymą kalėti nuteistas A.Ramosas tvirtino, jog priklauso didžiausiai šalies partizanų grupei - Kolumbijos revoliucinėms ginkluotosioms pajėgoms (FARC).

Kompanijai "Aires" priklausantis sraigtinis "Dash 8" skrido iš Bogotos į šalies pietvakariuose esantį Florensijos miestą.

Lėktuvo užgrobėjas sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje iš lėktuvo išlipo be incidentų.

FARC perėmė A.Ramosą, tačiau kol kas neaišku, ar sukilėliai ketina jį perduoti policijai. Savaitgalį FARC atstovas Andresas Paris sakė, jog lėktuvą užgrobęs A.Ramosas nepriklauso sukilėliams ir yra tik paprastas nusikaltėlis.

Praėjusį vasarį apsaugos lydimas kalinys taip pat sugebėjo užgrobti lėktuvą ir priversti jį skristi į sukilėlių teritoriją.

Praėjus kelioms valandoms po užgrobto lėktuvo nusileidimo, sukilėliai pagrobėją nušovė.

"Lietuvos rytas"