aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad Seimo narys Sigitas Kaktys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymą, nedeklaruodamas papildomai gaunamų pajamų už namo Mažeikiuose nuomą.
VTEK pirmininkas Vytautas Andriulis BNS korespondentui sakė, jog ketvirtadienį komisijos posėdyje buvo apsvarstyta S. Kakčio namo nuomos istorija ir pripažinta, jog parlamentaras pažeidė Viešų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymo 4 straipsnį ir 5 straipsnio 3 dalį.

Pagal įstatymą, Seimo narys privalėjo paaiškėjus naujoms aplinkybėms nedelsiant pateikti VTEK papildomą pajamų deklaraciją.

Pasak V. Andriulio, komisija nustatė, kad S. Kaktys, sutikdamas išnuomoti savo namą Mažeikiuose UAB "Williams Lietuva", sudarė prielaidas atsirasti viešųjų ir privačių interesų konfliktui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.