aA
Vienas pagrindinių Japonijos elektroninės įrangos gamintojų “Hitachi” paskelbė, kad pradės gaminti nešiojamuosius kompiuterius su “Transmeta” procesoriais.
Pirmieji kompiuteriai su “Transmeta” procesoriais pasirodys dar lapkričio mėnesį

Tokį sprendimą kompanija priėmė po to, kai “Sony” paskelbė naudosianti “Transmeta Crusoe” procesorius savo “Vaio” nešiojamųjų kompiuterių serijos gamyboje. Taip pat “Crusoe” procesorius kompiuterių gamyboje pradėjo naudoti ir Taivanio kompanija “Quanta”, kuri yra antra pasaulyje pagal pagaminamų nešiojamųjų kompiuterių kiekį. “Quanta” pagaminti kompiuteriai bus platinami su IBM etiketėmis.

“Hitachi” pasirinkimas gali gerokai susilpninti “Intel” dominavimą procesorių nešiojamiesiems kompiuteriams rinkoje. Manoma, kad greitu metu prie “Quanta”, “Sony” ir “Hitachi” prisijungs ir kiti nešiojamųjų kompiuterių gamintojai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.