aA
Šį savaitgalį rusų pasieniečiai staiga smarkiai apsunkino lietuvių ir kitų Europos Sąjungos piliečių įvažiavimą į Kaliningrado sritį. Rusai stabdo ir visaip vilkina ne tik įvažiavimą į jų teritoriją, bet ir trukdo lietuviams išvažiuoti.
Pasienyje Rusijos pasieniečiai stabdo lietuvius sakydami, jog vykdo nurodymą iš Maskvos
© VSAT

Šešias valandas pasienyje praleidęs DELFI skaitytojas rašo: „Įvažiuojant pro Rusijos muitinę Kaliningrado srityje ties Nida lietuvių lengvieji automobiliai yra statomi rusų muitinėje į šoną ir atliekamas neva detalus patikrinimas, žmonės stovi po 9 valandas... Lietuvos pasieniečiai žino, kad tai vyksta nuo penktadienio ir perspėja keliautojus geriau į Rusiją nevažiuoti. Rusų muitinėje tik pasako, kad toks nurodymas duotas iš Maskvos, nes atseit D. Grybauskaitė per daug į Ameriką skraido".

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis DELFI patvirtino, kad nenormali padėtis visą savaitgalį yra visuose prie sienos su Kaliningrado sritimi esančiuose punktuose - Kybartų, Ramoniškių, Panemunės. Pavyzdžiui, Ramoniškių punkte per valandą į Rusiją įvažiuodavo 10-20 automobilių iš Lietuvos, o dabar per valandą rusai įsileidžia 1-2 mašinas (Rusijos piliečiai praleidžiami be trukdymų).

Rusų pareigūnai kolegoms lietuviams teigia, kad problemų kilo dėl naujos, šiomis dienomis įdiegiamos pasienio kontrolės kompiuterinės sistemos - neva duomenų įvedimas į sistemą vyksta labai lėtai. Tačiau šis pasiaiškinimas atrodo nelogiškas, nes lietuvių automobiliai taip pat stabdomi ir išvažiuojant iš Kaliningrado srities, nors išvykstant pasienio procedūros daug paprastesnės.

Tačiau po pietų automobilių eilės ištirpo. Kaip DELFI pranešė skaitytojas Kęstutis, pasienyje su Rusija ties Nida eilių nebuvo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.